Inauguració de la botiga agroecològica La Iaia Mercé

Molta sort per les companyes que començen aquesta aventura!! Que sapigueu que a més d’una botiga té un espai per organitzar xerrades i tallers.

La iaia Mercé

Aquí va un reportatge fotogràfic que ens van fer de la revista “Menja’t la Terra”.

https://www.facebook.com/pages/Menjat-la-Terra/237846042955804

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Com molts ja sabeu, ens varem passar molt de temps (anys) parlant, donant-li voltes i preparant tot i per fi el passat dimarts 30 d’octubre varem inaugurar  la petita botiga, que fonamentalment oferirà productes de proximitat, amb circuit curt de comercialització i ecològics. A més a més escollim preferentment projectes que garanteixin responsabilitat social i ambiental, als que sumem el nostre.

Per fer-ho, hem llogat un local que fins fa poc va ser un taller mecànic, però antigament, a principi del XX, va ser una Bodega i Alimentació és a dir recuperem la seva funció original.Els objectius d’aquesta botiga: “La Iaia Merce”, es anar-hi cap a l’autoocupació en alguna cosa que ens agrada!!!!……., i fer viable una associació que promou la Salut i Agroecologia en pro de la Sobirania Alimentària.

Partint de la importància de mantenir una dieta equilibrada i saludable, destaquem la importància de menjar fruites i verdures* fresques i de temporada. Per això volem prioritzar el consum de fruites i verdures procedents de pagesos propers. Comencem amb el projecte de Camp de la Sort, Bonastre (municipi de la comarca del Baix Penedès). Així ens assegurem que els productes siguin rescs, madurats en planta, que conservin aquests gustos intensos i les propietats que li són pròpies.

Volem oferir productes biològics frescs i elaborats (hortalisses, fruites, fruits secs, llegums, cereals, pa, pasta fresca, salses, hamburgueses vegetals, melmelades, begudes de soia, civada, etc., galetes, condiments, infusions, vins, cerveses, olis, ous, pastes, conserves, carns. …….) de la forma més sostenible social, ecològica i econòmica i directa del productor possible.

Pel que fa al l’Associació, es tracta de l’Assoc. Salut i Agroecologia (ASiA) que pretén donar suport tot allò relacionat amb aquests dos conceptes. D’un costat busquem el millor per al nostre (ell de tots) benestar gaudint i/o millorant la salut, amb una alimentació sana i a través de la Medicina Natural.

I per fer-ho comptem amb gent com preparació i experiència, tant per aconsellar, com per desenvolupar Xerrades, Conferències, Cursos i Tallers i tot el necessari per estar informats. Encara que el que pretenem és continuar creixent i aprofundint sabers entre tod@s.

Però, no hi haurà salut plena, mentre continuem emmalaltint el planeta amb agrotóxicos i contaminant l’aire, entre d’altres.

Sabem que l’actual model industrial agroalimentari ens condueix al més gran deteriorament mediambiental, que és energèticament insostenible i que ha desplaçat i desplaça cada dia a milions de campesin@s en tot el món, que passen a formar part de les més grans bosses de fam i pobresa dels extraràdios de la grans ciutats.

Per tot plegat:
Volem avançar en el reconeixement i suport de les petites productores agrícoles, que aporten beneficis socials i mediambientals mantenint paisatges, emmagatzemant carboni dels pasts o mantenint llavors i varietats, o races escasses d’animals; entre d’altres coses.

Recollir i fer conèixer experiències sobre projectes de l’entorn de l’agricultura ecològica (eficient i respectuosa amb el medi ambient) i particularment de l’Agroecologia a Catalunya, les seves oportunitats i potencialitats, per reprendre el control de l’alimentació, per part dels consumidors i agricultors, que ens portarà cap a la Soberania Alimentària.

Per això i molts altres motius esperem poder generar un punt de trobada i difusió, obert al barri i a tota la ciutat.

Volem i necessitem aquesta interrelació amb la gent i les seves organitzacions socials i amb el moviment cooperativista del nostre entorn
…………………………​

En el nostre compromís assumim els Principis comuns de la Coordinadora Europea Via Camperola:Nosaltres, organitzacions membres de la Coordinadora Europea Via Camperola, desitgem reforçar el moviment camperol europeu per fer canviar la política agrícola europea. Defensem el dret de sobirania alimentària, necessari per a aquest canvi. Els principis comuns següents reprenen els nostres valors i les nostres prioritats. Convidem les organitzacions camperoles i rurals que els comparteixen a ajuntar-se per fer canviar la política agrícola europea a partir de 2008.Nostres valors:​

  • La solidaritat en comptes de la competència,​
  • La justícia social,​
  • La igualtat de drets entre homes i dones​,
  • L’ús sostenible dels recursos naturals,​
  • La salut dels productors i dels consumidors,​
  • La diversitat regional dels productes i de les agricultures

(*) “Que el teu aliment sigui la teva medicina, i la teva medicina el teu aliment” – Hipócrates—

Associació  Salut i Agroecologia

C/Emili Roca, 52. (Baixos)
C.P.: 08016
<M> Fabra i Puig o
<M> Virrei Amat.

Una resposta a “Inauguració de la botiga agroecològica La Iaia Mercé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s