Goteo | Una cabra en el Montseny

GOTEO | Una cabra en el Montseny

Volem donar un salt endavant i concretar un projecte que va començar a gestar-se fa dos anys: tenir cabres a les nostres finques de Santa Maria de Palautordera i el Montseny.

Tenim previst comptar amb dos tipus de cabres: unes servirien per produir llet per fer formatges (i altres derivats làctics) i les altres per netejar el sotabosc. A més, part de la cria es destinaria a cabrits per vendre.

Amb el projecte d’agricultura Ecològica La Tavella hem aconseguit comercialitzar productes ecològics amb el sistema de “cistelles” i la distribució a través de restaurants, cooperatives de consumidors i tendes especialitzades.

La primavera de l’any 2012 vam promoure la campanya “Apadrina una gallina” per permetre que la gent pogués gaudir dels ous ecològics provinents de la granja de 500 gallines ponedores que tenim en la Finca de la Tavella, a Cànoves i Samalús.

Proporcionem així un aliment molt saludable i complet a un preu estable i a més oferim un lloc de treball a dues persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental sever, encara que a nosaltres ens agrada més parlar de “capacitats diferents”.

capblanca-jpg

Característiques bàsiques

A dia d’avui, gràcies a les ajudes europees que canalitza la Diputació de Barcelona, hem recuperat uns camps. Un petit ramat de cabres permetria mantenir-los nets, de manera que s’evitarien riscos d’incendi, i a més, en el futur aquests camps es podran conrear.

En aquests moments pensem que podríem treure endavant el projecte ja que comptem amb diferents col·laboracions: un veí ens cedeix un rafal, un grup de voluntaris es farien càrrec de les cabres, i alguns dels treballadors amb “capacitats diferents” de la Tavella aportarien el seu treball per cuidar d’elles.

A vosaltres us oferim la possibilitat d’adoptar una cabra col·lectivament per contribuir a sufragar la inversió inicial per a la compra del bestiar, la construcció de tanques i el pastor elèctric. Qualsevol import serà benvingut, amb una petita ajuda d’uns quants es podria engegar a petita escala de forma ràpida.

La idea és que d’aquí dos o tres mesos puguem enviar a totes les persones col·laboradores un resum sobre com evoluciona el projecte i on s’explicarà com s’ha invertit els diners aportats. Per ser transparents en la gestió dels diners, en aquest resum que s’enviarà es detallaran les quantitats aportades per cadascun (amb les seves inicials) i les despeses realitzades.

nov19018-jpg

Motivació i a qui va dirigit el projecte

El projecte beneficia a persones amb discapacitat intel·lectual o trastorn mental sever, que no han pogut dur a terme una vida amb normalitat, però que amb una mica d’ajuda i amb la nostra guia han pogut desenvolupar les seves competències i aptituds “diferents”, desenvolupar-se com a persones i ser un valor a la societat.

Després de l’èxit dels projectes d’agricultura ecològica, ens seguim plantejant el repte de crear projectes que generin ocupació per a persones amb capacitats diferents.

Objectius

L’objectiu principal és que cada vegada s’uneixin més persones a les quals ja hi ha en aquest gran projecte de Viver de Bell-lloc, generant llocs de treball per a les persones amb discapacitat.

Amb aquest projecte pretenem arrencar una nova activitat que arribi a ser autònoma i sostenible en el temps.

viver-cardedeu92-jpg

Experiència prèvia i equip

Tal com us hem comentat abans, el projecte “apadrina una gallina” ha estat un èxit i avui dia ja és una realitat, que dóna treball a dues persones amb capacitats diferents i que es manté per si només amb la venda dels ous ecològics.

El Grup Viver de Bell-lloc (www.vivelloc.cat) està format per un grup d’entitats sense ànim de lucre que porta 40 anys en l’àmbit de la integració laboral, i que avui dóna treball a 76 persones amb discapacitat, i disposa de la maquinària, estructures i sobretot de l’experiència necessària per garantir l’èxit dels projectes proposats.

Per donar suport al projecte feu click aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s