Vols ser pagès al costat de Barcelona? | Delta Viu

Delta Viu (abans Aturem Eurovegas), llença la campanya “Pagesia per al Futur” per potenciar la pagesia front a l’especulació immobiliària. Un terç de les terres del Parc Agrari no s’estan conreant. Imprimir
Els espais agrícolas del Delta del Llobregat, a part de tenir una fertilitat extrordinària, són fonamentals per l’equilibri territorial a la zona metropolitana, per la seguretat i la sobirania alimentària, i per la viabilitat ecològica dels espais naturals (son connectors biològics).  De fet, estudis científics han demostrat que la zona agrícola acull espècies protegides, moltes de elles prioritàries per l’Unió Europea, per lo que diverses entitats ecologistes, agrupades en la plataforma S.O.S. Delta del Llobregat, i ajuntaments de la zona han demanat al Parlament, sense èxit, la seva protecció.

Però després d’Eurovegas aquestes zones són més vulnerables que mai i cal no només protegir-les ambientalment, sinó mantindre la seva activitat agrícola i ramadera. Malgrat que aquesta activitat econòmica aguanta la crisi (al camp no hi han EREs), les famílies tenen dificultats per accedir a la terra, i sabem que un terç de la superfície del Parc Agrari no s’està conreant, en part per la manca de relleu generacional, però també per l’especulació de particulars i empresses.

Per tot això la Plataforma per la Recuperació dels Espais Agraris i Naturals del Delta del Llobregat “Delta Viu”,  durà a terme durant el mes de març i abril d’enguany una campanya per coordinar les peticions d’accés als terrenys agrícoles del Delta del Llobregat que actualment estan en desús.

Amb el títol “Pagesia pel Futur: Recuperem l’economia del Delta del Llobregat, potenciem la pagesia i l’agroecologia”, es dirigeix a aquelles persones que vulguin iniciar un projecte de producció agrícola o a aquelles que ja l’estan duent a terme i estan patint la precarietat de l’accés a la terra.

Accions com aquestes van encaminades a omplir el buit de les administracions en aquest tema i aniran acompanyades d’altres complementàries, com ara la creació d’un inventari de terres en desús, la formació de futurs agricultors/res i pastors, la demanda de major protecció urbanística del Parc Agrari i la seva ampliació.

El dia 6 d’abril tindrà lloc la propera reunió entre les persones interesades, de cara a portar les demandes de terres al Parc Agrari del Baix Llobregat el 17 d’abril, Dia de Lluita Camperola.

Més info

Delta Viu llança la campanya “Pagesia per al Futur”

info@deltaviu.org

Anuncis

Una resposta a “Vols ser pagès al costat de Barcelona? | Delta Viu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s