Gustavo Duch, activista | ets el que menges

Gustavo_Duch“L’aliment transgènic és una imposició, no és un exercici democràtic”

Fundador de ‘Veterinarios sin fronteras’ fa 23 anys i director de l’entitat fins al 2009, Gustavo Duch (1965, Barcelona) ens rep al barri d’Horta de Barcelona, on viu. No forma part de cap cooperativa de consum, però ens explica que coneix un pagès de 80 anys amb hort al barri a qui compra les verdures. Col·laborador de diferents diaris i coordinador de la revista Soberanía Alimentaria, Biodiversidad y Culturas, en l’àmbit de la cooperació i el desenvolupament ha estat membre de la junta directiva de la Federació Catalana d’ONGD i president d’AGORA NordSud. També ha participat activament a la junta directiva de la Plataforma Rural, col·laborant amb les activitats de La Vía Campesina i amb Som lo que Sembrem, per a la defensa de la sobirania alimentària.

* Per què és important la sobirania alimentària?

La sobirania alimentària es basa en el fet de poder triar allò que nosaltres mengem. La sobirania alimentària comença a sortir a escena com una alternativa dels mateixos pobles rurals per defensar el seu model d’agricultura enfront del model globalitzat i industrialitzat.

Llegir la resta de l’entrevista aquí.

Mitjançant Gustavo Duch, activista | ets el que menges.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s