Barri sa, barri organitzat

El dissabte 19 de desembre va tenir lloc la jornada comunitària “Un barri sa és un barri organitzat”, impulsat per diferents entitats i cooperatives del barri. La Seca va recolzar la jornada amb la seva presència amb una taula compartida amb Som la Clau, incidint en l’importància en la salut d’una alimentació agroecològica i de proximitat, que tingui en compte la procedència dels aliments, però també les condicions dels cultius, dels treballadors i que, a més a més, estigui a l’abast de tothom.

Després de mesos de pandèmia sense el caliu comunitari, vam poder pensar juntes què és la salut, com la comunitat és una de les seves fonts, i la necessitat de considerar un concepte integral i transversal de salut.

L’Ateneu Cooperatiu La Base va ser l’impulsor d’una jornada que es fonamentava en la campanya “12 mesures socials davant la Covid”, que van llençar des de l’ateneu, i que demana com a mesures de salut millores en altres sectors com el laboral, el sanitari, l’educatiu, el transport…

Hem de seguir pensant i lluitant per posar la vida al centre: “què vol dir estàr sanes? Com podem construir un barri, una societat sana?”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s